Jag väljer att kämpa för de som inte kan prata vårt språk.

2010-08-31 | 12:40:54 | Permalink | Mina åsikter
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Snackade lite om den här lagen som gäller att vissa hundraser som anses farliga ska förbjudas. Har skrivit om den innan, bad er att skriva på en namninsamling för att detta inte skulle ske. Men tyvärr verkar det som om det inte finns några andra alternativ.

Våra politiker har fått allt med "farliga" hundraser om bakfoten, då ingen hundras egentligen är farligare än en annan. (Förutom en ras, då denna ras endast är avlad för att vakta och dödar för det, kan man inte annat än säga att den rasen är livsfarlig.) Ingen hund föds elak eller ond. Hundar är precis som oss människor, det är hur de fostras och behandlas som påverkar hur deras sinnen är - till stor del.

Alla djur påminner om varandra. Alla har instinkter som säger oss olika saker. Att hunden kallas människans bästa vän är ingen tillfällighet, det finns en anledning. Och den anledningen är att hunden påminner mycket om oss människor. Hunden är också väldigt lätt att påverka som djur, då de iaktar våra beteenden och lär sig efter vad vi säger åt dem att lära sig. Det gör ju att man kan påverka en hund på ett negativt eller positivt sätt.
Självklart finns det människor som är mer elaka än andra. Men ska vi utvisa/bestämma att alla som gör hemska saker inte ska finnas i vårt land? Om så inte, varför ska vi då göra det med hundar? Varför ska vi förbjuda vissa hundraser när vi inte gör det med människoraser?

Det som jag kan tycka vore bättre var om man satte in ett licens, alternativt att man vart tvungen att göra ett prov eller något slags test för att få reda på om man är tillräckligt duktig och över huvudtaget passande till att äga en viss hundras. För vissa hundraser behöver mer kunskap, en ägare som är lugnare i sig själv. Alla hundar passar inte med alla människor - det är så det är. Och om man nu satte in en regel eller t.o.m en lag som gör att det blir mycket svårare och krångligare att skaffa hund, då kanske fler skulle tänka till en extra gång, och folk som inte förtjänar att ha en hund, kanske inte skulle kunna skaffa en.

Det finns flera möjligheter som skulle vara bättre än att förbjuda vissa hundraser. Då det alltid kommer finnas andra hundraser som kan bli "lika aggressiva" som t.ex. den Amerikanska Pitbullen anses vara.
Något att tänka på kanske.


-
Hur tycker du att det ska bli? Ska man förbjuda raserna eller inte?

Kommentarer
Postat av: Nanna

Det här var mycket bra skrivet och jag håller med helt!

2010-08-31 @ 14:37:27
URL: http://www.jbvaxjo.se/joka2101
Postat av: YouthCoach

YouthCoach är en blogg för dig som tonåring i dagens samhälle. Bloggen är skapad för att hjälpa ungdomar runt om i sverige med frågor som inte annan har lyckats besvara.



Som ungdom själv kan jag lättare relatera och säkerligen besvara alla dussintals frågor som kommer in.



Ställ din fråga nu idag så får du den besvarad så snart som möjligt. :) Kram YC

2010-08-31 @ 17:38:53
URL: http://youthcoach.blogg.se/
Postat av: issa - rappare och låtskrivare

sv: hehe okej:) joo brabra, men ja är jätte förkyld:/(

2010-08-31 @ 17:55:31
URL: http://issabellek.blogg.se/

Här kommenterar du!

Namn:
Är du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?

Trackback